5.11.09

(2) Comments

Gadgets te winnen

Annet Smith

, ,

Ik dacht eerst nog, moet ik hier wel over bloggen, want dan maak ik zelf minder kans, maar vooruit, dit initiatief van SurfNet/Kennisnet is toch wel de moeite van het vermelden waard. Zoals je hier al eens hebt kunnen lezen zijn er de afgelopen maanden vijf verschillende gadgets getest door bloggers en mensen uit het Hoger Onderwijs. Ik heb alle reviews die er online verschenen zijn in die blogpost elke keer bijgewerkt en de meest recente van Pierre Gorissen net nog toegevoegd. Welnu, deze gadgets zijn nu te winnen. Wat je ervoor moet doen? Vul een van de drie punten hieronder op deze site in:
-een good practice over SURFmedia
-een good practice over SURFgroepen
-een nieuw idee voor een van de gadgets
Ik heb helaas niet genoeg ervaring met de eerste twee varianten om daarover iets zinnigs te zeggen, want ik werk niet in het HO of WO, maar bij de laatste natuurlijk wel. Toen ik echter doorklikte stond daarbij:
Bedenk en beschrijf een concrete onderwijssituatie waarin 1 van bovengenoemde geteste gadgets een duidelijke didactische meerwaarde heeft (in het Hoger Onderwijs).
Ik dacht toen meteen: waarom moet het over het Hoger Onderwijs gaan? Het is toch ook een Kennisnet aangelegenheid? Ik heb daarom niets ingevuld en mijn lichte irritatie onder de blogpost van Pierre over ditzelfde onderwerp gezet. Gelukkig kwam daarop een reactie van Harriet (waarvan ik de achternaam niet weet) die zichzelf voorstelt als "organisator en bedenker van het project "Testen Mobiele Gadgets" en zotte aanstichter van het weggeven van die gadgets", met de boodschap dat het wel degelijk voor alle geledingen van het onderwijs bedoeld is en dat je dus een idee kan indienen voor ieder schooltype. Dus: wat let je? Aanmelden al die briljante ideeën voor het gebruik van deze prachtige gadgets in jouw onderwijs!


Bookmark and Share
2 Responses to "Gadgets te winnen"
Pierre said :
donderdag, 05 november, 2009
Harriet = Harriet Damen van SURFnet. Zij is daar communitymanager en vanuit die hoedanigheid verantwoordelijk voor de organisatie van dit deel van de activiteiten binnen het SURFnet/Kennisnet Innovatieprogramma.

Enne...kom nu maar op met al die goede ideeën voor de gadgets vanuit VO/PO/ROC/... ;-)
Annet said :
zaterdag, 07 november, 2009
@Pierre dank je voor de toelichting. Ben benieuwd welke ideeën er uiteindelijk gaan winnen.

Een reactie posten