19.12.09

(0) Comments

Raarste gadget van de week: Copenhagen wheel

Annet Smith

,

In deze week van de klimaattop in Kopenhagen, kwam MIT met een aardig concept dat bijdraagt aan een groenere wereld en men heeft het the Copenhagen wheel genoemd.
Het wiel slaat kinetische energie die vrijkomt bij bijvoorbeeld remmen of bergafwaarts fietsen op en geeft dat terug in de vorm van trapondersteuning met de ingebouwde elektrische motor op het moment dat het systeem merkt dat je wel een steuntje in de rug kan gebruiken. Verder zit er ook GPS op en kun je via Bluetooth gegevens van je fietstocht naar je iPhone overzetten. Ook kan hij je vrienden traceren, verkeersinformatie of weergegevens doorgeven en je fitness bijhouden. Of zoals MIT medewerker Carlo Ratti zegt:

"It's sort of like 'Biking 2.0' — whereby cheap electronics allow us to augment bikes and convert them into a more flexible, on-demand system."
Het is een concept, dus nog niet te koop, maar toont maar weer eens aan dat we heel veel kunnen doen met energie die normaal gesproken verloren gaat. Zie hieronder een filmpje over deze wonderfiets.Bookmark and Share
0 Responses to "Raarste gadget van de week: Copenhagen wheel"

Een reactie posten