31.1.10

(1) Comments

Aantekeningen maken met de Boogie Board

Annet Smith

,

Een interessant nieuw apparaat vind ik de Boogie Board die ik deze week tegenkwam op Freshgadgets.nl. Dit apparaat ziet eruit als een ouderwetse lei die vroeger op scholen werd ingezet, maar deze is voorzien van een speciaal soort LCD-scherm waar je op kan schrijven. Daarvoor is geen stroom nodig. Pas als je op de knop drukt en alles wist gebruikt het apparaat een klein beetje stroom. Het is dus een digitaal kladblok wat je volgens de makers wel 50.000 keer kan gebruiken op 1 horlogebatterijtje.
Op de site van de fabrikant, Improv Electronics, krijg je eerst een pop-up dat er even geen Boogie Boards op voorraad zijn door de grote vraag. Ook is te zien dat het apparaat in 2009 de Flexi award voor "most innovative new display product" heeft gewonnen. En voor allerlei beroepsgroepen staat er een voorbeeld op de site van hoe je het zou kunnen inzetten. Zo kan een cursist er bijvoorbeeld zijn handschrift op oefenen, een docent kan er een lesvoorbereiding op maken.


Wat wel jammer is, is dat er verder geen mogelijkheid op zit om wat je geschreven hebt ook op te slaan. Daarvoor kom je terecht bij veel duurdere gadgets als de Livescribe pen of een Digimemo of Digiscribble systeem. Maar met een prijs van rond de 30 dollar voor de Boogie Board mag je dergelijke geavanceerde mogelijkheden ook niet verwachten. Een heel handig apparaat dat veel papier kan besparen, dus ook nog eens goed is voor het milieu!
Bookmark and Share
1 Response to "Aantekeningen maken met de Boogie Board"
marcel said :
zondag, 31 januari, 2010
Hi Annet,

Leuk ding heb je weer opgespoort. Als er genoeg belangstelling voor is zullen we ook dat importeren. Voor je informatie wij zijn al jaren de digitale pennenspecialist, zowel voor de Digiscribble, die nu is opgevolgt door de Mobiles Notes, de Digimemo en de Livescribe Pulse Smartpen. Deze laatste is echt een gave toepassing, schrijven met tegelijk opname van geluid. Je kunt dit vinden op www.rdsshop.nl. Wil je nog meer informatie met plezier zal ik je helpen. We hebben ook projecten met scholen voor het verwerken van formulieren, die de stagebegeleiders moeten invullen en nu niet meer hoeven over te typen dat doen we met de echte Digimemo.
Als we weer wat nieuws hebben laat ik het weten.

Een reactie posten