10.1.10

(0) Comments

Een nieuw jaar en nieuwe kansen

Annet Smith

, ,

Ik wil allereerst al mijn lezers een gelukkig, leerzaam, inspirerend en gezond 2010 wensen!

Mijn vakantie was er vooral eentje van rust, maar ook van voorbereiding  op een nieuwe functie, want met ingang van dit jaar mag ik mezelf Informatiespecialist Onderwijs (ISO, ja, een fijne afkorting!) noemen voor de unit contract van ons ROC. De werkzaamheden die bij deze functie horen, verschillen niet zo heel veel van mijn vorige als medewerker ICT in Onderwijs bij de Dienst Onderwijs, behalve dat ik me nu meer ga richten op 1 onderdeel van de school ipv het hele ROC. In het begin betekent het vooral de unit beter leren kennen, veel afspraken maken en leren, horen waar de pijnpunten zitten en mogelijke oplossingen aandragen. Er is veel werk te verzetten. Zo hebben we een Sharepoint omgeving die veel optimaler gebruikt kan worden, een digitaal portfolio dat ingevoerd wordt en starten we in het nieuwe schooljaar met een nieuw Cursisten Informatie Systeem (Magister). Genoeg te doen dus.

Mijn vakantie bestond niet alleen uit voorbereiding voor de nieuwe functie, maar ik heb ook weer een nieuwe "verslaving". Omdat ik een workshop digitaal netwerken ga geven de komende week moest ik ook mijn account bij Facebook nieuw leven inblazen. En omdat ik via Twitter al veel mensen gehoord had over het spel Farmville besloot ik ook dat eens te bekijken. Nou, dat heb ik geweten. Net als bijvoorbeeld Animal Crossing of Harvest Moon op de DS, kon ik dit ook niet loslaten. Akkertjes ploegen, dieren verzorgen, bomen oogsten, spulletjes kopen, het is net poppenhuis spelen, maar dan voor volwassenen en samen met vrienden op Facebook, want je buren kunnen je ook verder helpen in het spel. Voorlopig kan ik nog even voort want ik heb begrepen dat er wel 70 levels zijn en ik zit op moment van schrijven bijna op 27. Mocht iemand me op Facebook willen toevoegen, je kunt me vinden onder Annet Smith. En buren in Farmville zijn ook altijd welkom. :-)

Wat gaat er de komende weken nog op me afkomen? Deze week dus een workshop digitaal netwerken geven aan een groep laatste jaars cursisten op ons ROC die zich er speciaal voor hebben opgegeven. Ik ga het hebben over netwerken in het algemeen, digitaal netwerken met behulp van LinkedIn, Twitter, Facebook en de Poken en we gaan natuurlijk heel praktisch aan de slag.

Verder ga ik volgende week naar de Microsoft Sharepoint Connections 2010 conferentie van 2 dagen in Amsterdam. Daar hoop ik veel op te steken over de nieuwe versie van SP waar we als alles goed gaat komend schooljaar mee gaan werken. En hoewel veel van de sessies op de techniek gericht zijn, zijn er ook een aantal overview sessies met bijvoorbeeld informatie over hoe alles er voor de eindgebruiker uit gaat zien en ook eentje over Office 2010. Verder is er deze maand nog een afsluitende bijeenkomst van de innovatieprojecten van Kennisnet, waar we met ons ROC ook aan hebben deelgenomen door de Nintendo DS te testen voor het rekenonderwijs.

Genoeg te doen dus! Ik heb er zin in en zal hier weer geregeld van me laten horen, als mijn boerenleven niet teveel van mijn tijd vraagt tenminste ;-)Bookmark and Share
0 Responses to "Een nieuw jaar en nieuwe kansen"

Een reactie posten