28.1.10

(2) Comments

En zo heb je ineens een Zune!

Annet Smith

Op de conferentie Sharepoint Connections 2010 van vorige week waren natuurlijk ook diverse partners te vinden die met standjes hun producten aan de man probeerden te brengen. Zo was er ook een stand van IT bedrijf Macaw, waar een groot scherm in de stand stond dat mijn aandacht trok, omdat daar een doorlopende stroom van tweets van de conferentie te volgen was. Men had een verloting uitgeschreven. Volg @macaw op Twitter, en tweet jouw favoriete Sharepoint 2010 feature met de hashtag #macaw erin en je maakte kans op een Microsoft Zune HD mediaspeler. Zo gezegd, zo gedaan, en, je voelt hem al aankomen, ik heb hem gewonnen!!

Ik win echt nooit wat (behalve laatst een bloemenbon bij de postcodeloterij) en als het dan ook nog eens om zo'n prachtige gadget gaat ben je natuurlijk dubbel blij! Want prachtig is ie, de Zune HD. Niet in Nederland verkrijgbaar, dus best een beetje bijzonder ook. Net zo groot als mijn HTC Touch Diamond, maar de helft dunner, lichter en met maar 3 knoppen, is het een prachtig ontworpen mediaplayer. In de verpakking zitten ook nog een koptelefoon met drie kleuren oordopjes en een usb kabel. Opladen gaat dan ook alleen via de pc. De Zune is vooral erg goed in het afspelen van muziek en video, het geluid en scherm zijn echt prachtig en de user interface is makkelijk te snappen en gebruiken. Wat lastiger bleek was er muziek op krijgen, want alles gaat (net als bij een iPod eigenlijk) via de eigen software.

De software installeren vormde geen probleem, maar toen kwamen de foutmeldingen. De software gaf aan dat ik in de verkeerde regio zat en weigerde de Zune te herkennen. Gelukkig hadden we ook nog een laptop met een Engelstalige Windows 7 erop en nadat we daarin ook nog het land op VS hadden gezet werkte alles eindelijk. In de software laad je je media en synchroniseer je met de Zune. Ook is er een online winkel waar je meer content kan kopen, maar ook hier liepen we weer tegen regioproblemen aan, dus dat gaat niet werken. Dat krijg je als je een apparaat hebt dat hier niet verkrijgbaar is.

Ik zit nu elke dag in de bus en trein met oordopjes in en luister naar de muziek op de Zune. Ik had er ook graag mijn collectie Avi's op gekeken, maar die worden helaas niet herkend. Naast muziek en video kun je er ook nog een handjevol apps bij downloaden (een weer-app, een twitter-app en enkele spelletjes), maar daar is de Zune toch niet echt voor bedoeld. Wel heel leuk vind ik de Audiosurf app, waar je een parcours door moet sturen door de Zune te kantelen. Het leuke is dat je alles op het ritme en gevoel van je muziek doet. Kijk bijvoorbeeld dit filmpje voor hoe het werkt. Een hele aparte ervaring!

Alles bij elkaar ben ik heel blij met de Zune. Hij is klein, licht, heeft een prachtig scherm en prima geluid en is eenvoudig in het gebruik bij afspelen van muziek of video. Wel jammer is dat er maar zo weinig video formaten op af te spelen zijn en dat er niet meer apps voor worden gemaakt, maar je mag een gegeven paard niet in de bek kijken vind ik. Vanaf deze plek wil ik Macaw dan ook nogmaals heel erg bedanken voor deze prachtige gadget!

Bookmark and Share
2 Responses to "En zo heb je ineens een Zune!"
Jouke said :
vrijdag, 29 januari, 2010
Gefeliciteerd!!
wrubens said :
zaterdag, 30 januari, 2010
Veel plezier er mee

Een reactie posten