12.2.10

(0) Comments

netOO NTProeverij

Gisteren was ik uitgenodigd door netOO (het Netwerk Ondernemende Onderwijskundigen) om een deel van hun "proeverij" te verzorgen in het Aluminium Centrum in Houten. Een boeiende bijeenkomst in een bijzonder gebouw, met ook nog eens veel gadgets! Allereerst kreeg iedereen een poken uitgereikt zodat het netwerken allemaal soepel kon verlopen. Eerst was er een inleiding van Marcel Kampman, die veel plaatjes en filmpjes liet zien rondom nieuwe ontwikkelingen die ook voor het onderwijs van belang kunnen zijn. Zo kwam het OLPC project voorbij, maar ook de iPhone, iPad, games en nog veel meer werden beschreven. Kampman kwam op mij over als iemand die overal mee bezig is als het om innovatie gaat, erg boeiend om te horen waar hij allemaal bij betrokken is.

Na de inleiding kon iedereen bij de proeverij zelf kiezen wat hij wilde zien of doen. De volgende gadgets waren allemaal uit te proberen en grotendeels ook via mijn site opgesnord: de Tiktegel, de Swinxs, Siftables, een Livescribe smartpen die o.a. bij het Edufiks project in België is ingezet en een touch tafel. Ik had ook een hoekje waar ik mensen meer heb verteld over mijn ervaringen met games in het onderwijs en men kon vanuit mijn startpagina hiervoor meteen even aan de slag met wat online games. Ook waren er enkele Nintendo's geregeld waarop 3 spellen te spelen waren, Dr Kageyama's rekentraining, Travel Coach en Scribblenauts. De reacties waren enthousiast en de 5 laptops waren vrijwel continu bezet.

Tijdens de bijeenkomst werd gebruik gemaakt van Google Wave als medium om reacties achter te laten of tips uit te wisselen. Helaas heb ik hier weinig van gezien, dus wie er een link heeft, ik hoor het graag! Lees ook vooral nog even wat Wytze Koopal over deze bijeenkomst heeft geschreven, want daarin staat nog een link naar foto's en meer informatie over het Netwerk. Op de netOO site zal ook nog een film worden geplaatst die gedurende de avond is gemaakt. Vanaf deze plek wil ik  de mensen van het netwerk bedanken dat ze me hadden gevraagd!
Bookmark and Share
0 Responses to "netOO NTProeverij"

Een reactie posten