22.2.10

(0) Comments

Raarste gadget van de week: de sOccket ball

Annet Smith

,

Ik kwam hem een tijdje geleden al tegen en hij is blijven hangen in mijn gedachten, dus nu toch maar even iets over schrijven. De sOccket ball, een voetbal die tijdens het voetballen elektriciteit opwekt en vervolgens weer gebruikt kan worden om bijvoorbeeld je mobieltje op de laden. Ik vind het een prachtig en milieuvriendelijk idee en voor de gemiddelde voetbalfan lijkt het me geen enkel probleem om de bal regelmatig te gebruiken.

Hoe het werkt? Dit zegt Coolest gadgets erover:
Inside the ball is an inductive coil system, which is the same device on those flashlights that you can shake to recharge. If kids play with the ball for about 15 minutes, then they will have enough energy to power a normal LED light for about 3 hours.
Nu nog in de prototype fase en nog niet verkrijgbaar, maar wel al een site waar onder meer te lezen valt dat er een "high-end" variant voor de VS en Europa in de planning zit. De bal is niet hetzelfde als een standaard voetbal, hij voelt anders aan en het gewicht wijkt iets af, maar dat mag volgens mij de pret niet drukken. Iets voor op het schoolplein?

Bookmark and Share
0 Responses to "Raarste gadget van de week: de sOccket ball"

Een reactie posten