22.2.10

(0) Comments

Schrijfsel: Malmberg Login 2020

Annet Smith

,

Ik word af en toe wel eens benaderd om iets te schrijven, wat ik heel leuk vind en ook een hele eer. Zo werd ik in november benaderd voor een speciaal jubileumboek dat Malmberg aan relaties als kerstgeschenk ging weggeven. Malmberg bestaat namelijk dit jaar 125 jaar en dat wilden ze even extra onder de aandacht brengen. Dit boekje had als onderwerp het leren in 2020 en iedereen die eraan bijgedragen heeft kon vanuit zijn/haar eigen invalshoek een verhaaltje hierover schrijven. Je kunt de speciale uitgave ook als pdf downloaden of er gewoon even online doorheen bladeren. Hieronder lees je mijn bijdrage.


Mobiel aan

Wanneer ik denk aan het onderwijs in 2020 dan kunnen daarin de gadgets niet ontbreken. Nu al zie je steeds meer laptops in de klas, worden digitale schoolborden opgehangen en kunnen we al heel veel met onze mobiele telefoon. Dat laatste zal alleen maar toenemen, want wat is er nou makkelijker dan altijd en overal je internet, lesmateriaal, leeromgeving en agenda bij je te hebben? De opmars van de mobiel dus.

Het mobieltje in 2020 zal niet meer te vergelijken zijn met hoe we deze nu kennen. Het zal de processorkracht hebben van een stevige computer van nu. Ook zal er een uitklapbaar touch kleurenscherm inzitten, waarop het makkelijk draadloos internetten is. Dat is belangrijk, want alles wat de leerling nodig heeft, zoals een tekstverwerker, presentatiesoftware of tekenprogramma, staat in 2020 online. En natuurlijk sla je dan ook alles online op. Het scherm leest anders dan een normaal computerscherm, omdat het gemaakt is van elektronisch papier. Je kan eenvoudig een toetsenbord aan de mobiel koppelen . Een leerling heeft zo via de mobiel toegang tot digitaal leermateriaal, educatieve games en informatie van de school die op maat wordt aangeboden. Ook kan hij/zij overal contact onderhouden met klasgenoten, docenten en vrienden. Dus het devies voor alle docenten in 2020 zal daarom zijn: mobieltjes aan in de les!

Bookmark and Share
0 Responses to "Schrijfsel: Malmberg Login 2020"

Een reactie posten