12.3.10

(0) Comments

Aiptek Pocket Cinema Z20

Aiptek, de fabrikant die o.a. de goedkope videocameraatjes van de Blokker maakt en waar op een oud artikel op mijn blog nog altijd veel hits voor komen, komt nu met een leuke nieuwe vinding: de Pocket Cinema Z20, een pocket camera die ook nog eens een pico projector bevat zodat je je filmpjes meteen kan projecteren en met anderen kan delen.


De Z20 is uitgerust met een 2,4 inch lcd-scherm, 2GB geheugen, een gleuf voor microSDHC-kaartjes en een batterij die na zo'n 2 uur gebruik weer opgeladen moet worden. Het apparaatje wordt geleverd met een afstandsbediening en ligt volgende maand in de winkels met een prijs van 349 euro. Het apparaatje heeft ook een composiet video-ingang (inclusief iPod-adapter) en een hdmi-uitgang. (via Gadgetzone)
Nou heb ik zelf een vroege versie van een Aiptek camera, waarvan de kwaliteit nou niet om over naar huis te schrijven is, maar ik mag toch hopen dat ze 3 jaar later wel een betere camera hebben weten te produceren. Of de projector voldoende power heeft is niet duidelijk, hoewel het er in het reclamefilmpje hieronder natuurlijk prachtig uitziet, maar het feit dat dit mogelijk is vind ik al interessant genoeg om het toch even te melden, want zo gaan er wel weer nieuwe deuren open als het gaat om simpel video gebruik in de les.
Bookmark and Share
0 Responses to "Aiptek Pocket Cinema Z20"

Een reactie posten