25.3.10

(0) Comments

CvI conferentie en community

Annet Smith

Het werd wel een keer tijd dat ik ook hier aandacht ging besteden aan Dé CvI conferentie over onderwijsvernieuwing en ICT in Veldhoven die al over 3 weken plaatsvindt en waar ik een niet onaanzienlijke bijdrage aan het programma mag leveren. Zo presenteer ik samen met mijn collega Bernadet Sprenkeling een verhaal over onze laptopscholingen en ons Nintendo DS project en ga ik samen met Karin Winters, Paul Laaper, Ilja Adema en Edvard Spaapen de verdiepingssessie Drempelloos 2.0 (pdf) (die overigens al helemaal vol zit) op de donderdagmiddag verzorgen. En, last but not least, ik mag er op de woensdagavond ook nog eens optreden met mijn band! Dat wordt een intensieve 2-daagse denk ik.

Om nu al wat voorpret te genereren en ook op de langere termijn mensen met elkaar te verbinden is er een community opgericht waar iedereen die naar de conferentie komt zich kan voorstellen en contacten kan leggen met andere deelnemers. Een initiatief dat ik toejuich, want voor zover ik weet is er nog geen andere conferentie die dit aan haar deelnemers biedt. Nu alleen nog de deelnemers zover krijgen dat ze van deze vorm van social media gebruik gaan maken... Een erg leuke feature vind ik de foto die je van jezelf als leerling kan plaatsen, om aan te sluiten bij het thema van deze keer, wat aansluit bij het thema van deze conferentie, "de leefwereld van de leerling". Het geeft je echt een extra idee van wie iemand is.

Vandaag ben ik er weer eens langsgeweest en heb wat verbindingen aangemaakt en meteen mensen gevraagd een foto van zichzelf te plaatsen, want het is toch een stuk leuker als je kan zien wie bij welke naam en welke instantie hoort. Daarom vanaf deze plek ook nog even een oproep: steun dit mooie initiatief en ga ook eens kijken op de CvI Community site. En als je er al eens bent geweest, voeg dan even een fotootje toe.

Vandaag hoorde ik dat er ook nog een mysterieus koffertje voor me was afgegeven, dat ik maandag ga halen. Dat moet wel de CvI mobiel zijn, waarover je op de community site ook meer kan lezen. Een erg leuk idee en ik hoop dat het mensen dichter bij elkaar brengt.

UPDATE: Stom, stom, stom. Moet ik er door een mailtje van Willem Karssenberg aan herinnerd worden dat ik een belangrijke bijdrage gewoon ben vergeten! Ik heb namelijk opnieuw het voorrecht om als 1 van de huisbloggers van de conferentie mijn steentje te mogen bijdragen aan de weblog van deze conferentie. 'T is maar dat je het weet. Bedankt voor de mail, Willem!
Bookmark and Share
0 Responses to "CvI conferentie en community"

Een reactie posten