18.4.10

(0) Comments

Dé onderwijsvernieuwings conferentie, een terugblik

Annet Smith

Na een paar daagjes rust vond ik het tijd om nog even terug te blikken op de conferentie die vorige week een groot deel van mijn tijd heeft opgeslokt. Dé onderwijsvernieuwings conferentie voor het (v)mbo van het Consortium voor Innovatie, mijn 5e, was er weer eentje om nog lang aan terug te denken. Mijn verslagen van de diverse workshops die ik heb bijgewoond kun je op het weblog van de conferentie vinden, te weten:
- Van diagnostische naar kwalificerende toetsen in het licht van Meijerink door Deviant
- Mijn eigen sessie: Verplichte scholing, de bonus is een laptop
- EnerCities, duurzame energie in een game door ROC Nijmegen
- Rekenen met de Nintendo DS door Nova College
- Twitter voor digibeten door Rein Bijlsma

Naast bloggen en presenteren mocht ik ook nog 's avonds optreden met mijn band, waarvan Willem Karssenberg enkele mooie foto's heeft gemaakt en ook nog wat filmpjes. En op donderdagmiddag was er dan nog de verdiepingssessie Drempelloos 2.0 waar ik met veel plezier mensen heb laten kennismaken met educatieve games, mediawijsheid en rss. Hiervan is een flitsend filmpje gemaakt dat hieronder te zien is. Vanaf deze plek wil ik mijn mede-verdiepers Paul, Karin, Edvard en Ilja hartelijk bedanken voor de goede samenwerking en leuke ervaring!

Als ik terugkijk dan heb ik weer veel bekenden getroffen, veel positieve feedback gehad op mijn presentaties en het optreden met de band en was het ook heel nuttig om eens wat langer te kunnen praten met onze CVB-er over zaken die mij en mijn collega's dwarszitten. De game EnerCities vond ik een aangename verrassing, de workshop van Deviant toonde maar weer aan dat er op het gebied van Taal en Rekenen nog een hele hoop te regelen is op de ROC's en de workshop over Twitter was gewoon leuk en heeft heel terecht de prijs voor beste presentatie binnen gesleept. Rein, proficiat!

Ik zou wel graag willen weten hoeveel "echte" docenten hier nou hebben rondgelopen, want ik blijf de indruk houden dat deze groep nog steeds ondervertegenwoordigd is op deze geweldige conferentie die veel over de onderwijspraktijk gaat. Lesuitval en kosten mogen volgens mij niet de doorslag geven als het om professionalisering gaat, maar helaas is dat nog wel veel het geval. Ik kom altijd vol inspiratie en positieve gevoelens bij een dergelijk evenement vandaan.

Dat geldt zeker bij de CvI conferentie, die ik de best georganiseerde en meest persoonlijke conferentie in onderwijsland vind, waar nog menig organisator wat van kan opsteken. De lintjes, de persoonlijke aandacht, de geweldige bloggersruimte, de inzet van vele cursisten, de mooie Kennisnet stand, de herkenbaarheid en toegankelijkheid van de organisatoren, het saamhorigheidsgevoel en de positieve sfeer is altijd weer een feest om mee te mogen maken. Ik zou het dan ook helemaal niet erg vinden als we dit gewoon ieder jaar doen!
Bookmark and Share
0 Responses to "Dé onderwijsvernieuwings conferentie, een terugblik"

Een reactie posten