26.4.10

(1) Comments

SamSam 2010

Annet Smith

Net als vorig jaar zal ik ook deze keer deelnemen aan SamSam, een manifestatie van Microsoft voor (en door?) het onderwijs. De wervende tekst op de site (die trouwens tot een maand geleden nog bijna niet te vinden en nauwelijks gevuld was) zegt waar het over gaat:

De wereld van het leren verandert. Leerlingen, studenten, docenten, medewerkers - ze willen beter, sneller en gemakkelijker kunnen werken, communiceren en samenwerken. Steeds meer onderwijsinstellingen zetten daar technologie voor in.

Vorig jaar organiseerde Microsoft voor de eerste keer SamSam -- een interactieve dag, waarop het draaide om de onderlinge samenwerking in het onderwijs en het managen en uitwisselen van informatie middels Microsoft SharePoint. Ruim 300 bezoekers hebben deelgenomen aan deze dag, waarvan 75% heeft aangegeven bij een volgende editie weer aanwezig te willen zijn.
Gezien het succes van het eerste SamSam-evenement, wordt het dit jaar voor de tweede maal georganiseerd, met een nog breder palet aan onderwerpen en ruimte voor praktijkvoorbeelden.
Bezoekers van SamSam 2010 hebben de keuze uit een kleurrijk aanbod aan onderwerpen, themasessies, productpresentaties en praktijkvoorbeelden die door Microsoft, Microsoft-partners en onderwijsinstellingen worden gepresenteerd.
Bij het doornemen van het programmaboekje bekruipt me wel het gevoel dat het hier een feestje van de Microsoft Partners betreft, die samen met een onderwijsinstelling gaan vertellen over hun ervaringen met de implementatie van bijvoorbeeld Sharepoint, Silverlight of Office. Nou is ons ROC een van de weinige die al bijna 4 jaar met Sharepoint werkt en dit ook nog eens zonder hulp van partners (behalve bij het digitaal portfolio), maar gewoon door intern mensen op te leiden en zaken te ontwikkelen waar het onderwijs om vraagt. Hoop dan ook wel dat er voor mij en mijn collega's nog wat te halen valt...

Ik kijk wel uit naar de demonstratie van speciale gast Willem Karssenberg, die de definitieve (en gratis) versie van Mouse Mischief op de beursvloer gaat demonstreren. Ook de keynote van Jeroen Boschma is wellicht nog interessant, hoewel ik zijn boodschap van Generatie Einstein sterk in twijfel trek en we vorige week in Veldhoven ook al hebben gehoord dat deze cursisten niet op het mbo te vinden zijn (een enkele uitzondering daargelaten). Ben dan ook benieuwd naar zijn reactie op deze geluiden die je de laatste tijd steeds meer gaat horen.
Bookmark and Share
1 Response to "SamSam 2010"
dinsdag, 27 april, 2010
Nou nou, ik hoop dat je verwachtingen niet al te hoog gespannen zijn ten aanzien van mijn demo.
Eigenlijk stelt het namelijk weinig voor en je moet het vooral zelf doen om er gevoel voor te krijgen wat je ermee zou kunnen doen.
Maar die gelegenheid geef ik je morgen!

Een reactie posten