iPad is in da house!

Annet Smith

,

Tja, dan denk je dat je tot juli moet wachten voordat de iPad een keertje in Nederland te koop is, maar mijn vriend kreeg het op zijn heupen en heeft gewoon via Marktplaats een iPad op de kop weten te tikken en vanochtend opgehaald. Compleet in doos en met aparte Apple beschermhoes, ongebruikt, rechtstreeks uit de VS overgevlogen. Dus de komende dagen gaan we elkaar bij het ding vandaan slaan om te zien hoe het allemaal werkt.

De eerste indruk is dat het allemaal veel op de iPhone lijkt, dat veel van de voor de iPhone al aangeschafte apps het ook gewoon op de iPad doen en dat het scherm prachtig is, zowel qua kleuren als ook qua aanraakgevoeligheid. De apps die speciaal voor de iPad zijn gemaakt (of bestaande die ervoor zijn omgebouwd) zijn wel een stuk duurder dan wat we voor de iPhone gewend waren, dus dat wordt even wat selectiever met de creditcard omgaan. Apps kopen gaat alleen via iTunes en niet op het apparaat zelf, maar met een Apple account die voor VS is ingesteld kun je wel alle gratis apps rechtstreeks op het apparaat downloaden en installeren en hoef je hem dus niet eerst aan een pc/mac te hangen. Het apparaat ligt prettig in de hand, maar is toch nog redelijk zwaar, dus ergens op laten steunen is toch wel beter dan het ding langdurig los in de hand vasthouden. Verder is het toetsenbord iets anders ingedeeld dan op de iPhone en kun je de Apple beschermhoes (die er overigens niet standaard bij zit) ook gebruiken om het ding rechtop te zetten om hem als duur digitaal fotolijstje in te zetten. Zie de doos linksonder op de foto voor hoe dat werkt. Opladen gaat via het stopcontact en gelukkig zat er bij de iPhone een verloopstekker voor Europese stopcontacten die ook weer perfect op de iPad aansluiting past. Opladen via een usb poort kan ook, maar gaat veel langzamer.

We gaan hem natuurlijk nog een poosje verder onderzoeken en als er weer opmerkelijke zaken over te melden zijn laat ik het hier wel weten. Nu eerst weer even een poosje pielen...
Bookmark and Share
0 Responses to "iPad is in da house!"

Een reactie posten