20.6.10

(2) Comments

Afscheid van ambassadeurschap

Annet Smith

Afgelopen week had ik mijn laatste bijeenkomst met de mbo ambassadeurs van Kennisnet. Na ruim 3 jaar vond ik het tijd om het stokje over te dragen aan een collega. Het netwerk van ambassadeurs is me de afgelopen jaren heel dierbaar geworden, maar ook zonder de bijeenkomsten in het land weet ik intussen de juiste mensen bij de andere ROC's en AOC's wel te vinden. Het kan heel verhelderend werken als je hoort hoe men bij andere scholen met dezelfde vraagstukken worstelt en het netwerk helpt dan om van elkaar te leren en oplossingen uit te wisselen. Ook de themabijeenkomsten die 6x per jaar worden georganiseerd waren interessant. Zo hebben we ons bijvoorbeeld laten informeren over digitaal leermateriaal, metadatering, informatiesystemen, mobile learning en nog veel meer. Ook werden we als eerste op de hoogte gesteld van nieuwe regelingen, publicaties en nieuwtjes. Kennisnet nodigde elke keer experts uit en vaak was er ruimte voor discussie en het inbrengen van eigen vraagstukken, hoewel dat laatste wat mij betreft wel wat meer had gemogen, maar je kan niet alles hebben. Ik neem met een beetje weemoed afscheid, maar weet zeker dat ik de betrokkenen op allerlei andere gelegenheden in het land wel weer zal ontmoeten, dus vanaf deze plek: bedankt voor de fijne samenwerking en tot ziens! En mocht jouw ROC of AOC nog geen ambassadeur hebben afgevaardigd, dan zou ik dat maar snel aankaarten.
Bookmark and Share
2 Responses to "Afscheid van ambassadeurschap"
donderdag, 24 juni, 2010
Is dat nog maar drie jaar geleden dat je ambassadeur werd? In mijn herinnering ligt dat startmoment van het ambassadeursnetwerk (waar ik ook in zat) alweer járen en járen achter ons. Goed dat je het stokje overdraagt en een ander van jouw organisatie de kans geeft te netwerken en informatie op te doen. Ook ik heb er indertijd veel aan gehad.
Annet said :
donderdag, 24 juni, 2010
Volgens mij zijn we in april 2007 gestart, met een bijeenkomst op een kamer van de hogeschool Domstad. Veel hilariteit over groen en grijs kan ik me herinneren, en het feit dat we maar met enkele dames daar zaten. Dat is trouwens nog niet veranderd. Daarom heb ik als mijn opvolger ook een vrouw meegenomen. :-)

Een reactie posten