26.8.10

(0) Comments

Classmate Reader

Annet Smith

,

Via een tweet van Henk Heurter kwam ik terecht op Lexima.nl waar meer te lezen valt over de Classmate Reader. Nou kennen we de Classmate natuurlijk al langer (en de Skoolmate natuurlijk), maar dit is toch even wat anders. Dit apparaat leest teksten voor, die je ook nog op het scherm gelijktijdig mee kan lezen.
 Het bijzondere aan de ClassMate Reader is het full-color meeleesscherm. Op dit aanraakscherm is de tekst (txt, xml, html, etc) die wordt voorgelezen zichtbaar. De meeleescursor loopt bij het voorlezen van een tekstbestand met de voorleesstem mee. Dat is een krachtige stimulans voor het kind om de tekst actief te lezen. Dit komt de technische leesvaardigheid ten goede. 
Daarnaast is het ook een Daisy speler, wat een speciaal formaat is (Digital Accessible Information System) dat met name geschikt is voor mensen die om wat voor reden dan ook moeite hebben met een simpel geschreven boek. Lexima zegt ook nog:
De ClassMate Reader is ontwikkeld om de vaardigheden in technisch- en begrijpend lezen te vergroten. Hierdoor kan de jonge leerling meer woorden leren kennen en herkennen, zijn leessnelheid verhogen en bovendien de hoorbare herkenning van tekst vergroten. Met het apparaat is het mogelijk om je beter te concentreren op de inhoud van de tekst. De voorleesstem ondersteunt hierbij, wat zorgt voor beter tekstbegrip.
Kosten: €459,- met een 2GB geheugenkaart erbij. Ik ken verder niemand die ervaring heeft met dit apparaat, maar mocht je er iets over kwijt willen, laat het horen!
Bookmark and Share
0 Responses to "Classmate Reader"

Een reactie posten