29.8.10

(1) Comments

Kennisnet Summerschool here we come!

Annet Smith

,

Morgen ga ik me voor twee dagen onderdompelen in een van de drie summerschools die Kennisnet dit jaar organiseert. Het is de laatste in de reeks met de titel "Let IT Shine" en het belooft een intensieve, maar ook inspirerende 2-daagse te worden. Ik ga een koppel vormen met Florina Blokland, die ik via Twitter heb ontmoet en ook irl al eens de hand heb mogen schudden. Ik verwacht een prima samenwerking. De deelnemers en presentatoren ken ik voor een deel, maar voor een groot deel nog niet, dus ook het netwerken zal een belangrijk deel uitmaken van de bijeenkomsten.

We worden 2 dagen lang op verschillende locaties bijgepraat over de laatste ontwikkelingen op ict gebied in het onderwijs en gaan daarover met elkaar in gesprek om de opgedane kennis op onze eigen schoolpraktijk toe te passen. Ook is het volgens mij zo dat er over enkele maanden nog een terugkom sessie zal zijn om te kijken hoe je ervoor staat. Het programma zit van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat (morgenavond tot 11 uur!) vol met presentaties en workshops van o.a. Smart, Adobe, G-Company, HP, Dactique en nog veel meer. Ook gaat Marcel Kesselring (kersvers directeur van een basisschool, edublogger en medetwitteraar) iets vertellen over Winkwaves en social media in het onderwijs en brengen we nog een bezoek aan het ministerie van OCW op de dinsdagmiddag. Voor alle details kun je op de site kijken.

Met zoveel grote namen van bedrijven die meedoen zit er wel een gevaar in dat we vooral met reclamepraatjes te maken krijgen. Ik hoop dat Kennisnet daar in ieder geval duidelijke afspraken over heeft gemaakt, want daar komen we natuurlijk niet voor. Ik ben heel benieuwd wat me te wachten staat. Samen met verschillende andere deelnemers zal ik in ieder geval twitteren als dat mogelijk is en mocht je dat willen volgen dan is de afgesproken hashtag #knss10 waar intussen ook een Twub voor is opgericht.
Bookmark and Share
1 Response to "Kennisnet Summerschool here we come!"
Anoniem said :
zondag, 29 augustus, 2010
@annet ga nu blozen ;-)

Een reactie posten