29.8.10

(0) Comments

Mijn nieuwste gadget: de HTC Legend

Annet Smith

, ,

Al jaren heb ik smartphones, altijd van HTC en altijd Windows Mobile. Dat begon met een Orange SPV en de laatste was een HTC Touch Diamond. Toch vond ik het tijd worden voor iets nieuws. Geen iPhone, want daar hebben we er hier thuis al eentje van, maar een Android gebaseerde telefoon, omdat ik daar veel positieve geluiden over hoorde, omdat het een open platform is en ook omdat ik nog niet echt bekend was met dit besturingssysteem. Ik was nog niet aan een nieuw abonnement toe, maar toen ik op Twitter een oproep van @cornworld voorbij zag komen die een HTC Legend van 2 maanden oud te koop aanbood was ik er meteen als de kippen bij.

Sinds 2 weken ben ik dan nu de trotse bezitter van dit fraaie toestel. Hij ziet er prachtig uit, de bediening van het scherm verloopt nog fijner dan van de Touch Diamond en in de Market vond ik meteen al allerlei apps die aan mijn wensen voldeden. Ik heb eigenlijk 5 hoofdwensen voor een telefoon:
1. ik moet erop kunnen internetten en twitteren
2. ik moet er e-books en rss-feeds op kunnen lezen
3. ik moet ermee kunnen navigeren als ik onderweg ben naar een onbekend adres
4. ik moet er mijn mail en agenda op kunnen gebruiken
5. ik moet ermee kunnen bellen

De Legend voldoet voor vrijwel al die wensen prima. Ik neem ze even door:

Internet en Twitter
Wat het internetten betreft werkt de browser goed, inzoomen gaat prima, de meeste sites openen zonder problemen. Twitteren doe ik met Tweetcaster, wat ik heb aangeschaft toen ik er een ruime week mee had gewerkt. Prachtige app vind ik dat! Ik had ook gekeken naar Twitroid en Peep, maar Tweetcaster voelde toch net even fijner.

E-books en feeds lezen
E-books lees ik erop in iReader, die verschillende formaten aankan, en ook in de Kindle app, die een heel plezierig lettertype heeft en waarin het aanschaffen van boeken met 1 klik geregeld is (wat er wel voor zorgt dat je makkelijk teveel geld uitgeeft, want de e-books bij Amazon zijn nog niet goedkoop te noemen). Feeds lees ik in Newsrob. Ik heb ook nog gekeken naar Feedsquares, maar daar kon ik niet aan wennen. Ik wil een simpel rijtje met titels per blog en ik wil kunnen zien wat ik al gelezen heb. Weet nog niet of Newsrob een blijvertje is. Als iemand nog een tip heeft hou ik me aanbevolen.

Navigeren
De gps functie moet ik nog in de praktijk testen. Ik heb Google maps standaard tot mijn beschikking en had dat op mijn vorige telefoon ook al, maar gebruikte het eigenlijk nooit, omdat ik ook TomTom erop had staan. Nu ik dat niet meer heb zal de praktijk moeten uitwijzen hoe de Google maps app bevalt.

Mail en Agenda
In no time had ik mijn Exchange account van mijn werk en ook mijn Gmail op de telefoon aan de praat. Het verwerken van mail gaat eigenlijk net zo als op mijn oude telefoon. Wat ik als eerste app heb aangeschaft is SlideIt Keyboard, een plugin voor het toetsenbord zodat je woorden al slepend kunt vormen. Veel makkelijker dan los met de vinger letters intypen. Echt mijn top app tot nu toe, met dank aan Antoine van Dinter die met deze gouden tip kwam. Wat de agenda betreft ben ik alleen nog niet zo blij. Deze is heel basic en niet echt aan te passen. Ik heb nog de PureCalendar widget ge├»nstalleerd die de agenda al iets fraaier op het scherm toont, maar deze schakelt ook naar de ingebouwde agenda als je een afspraak wilt invoeren. Ik wacht dan ook met smart op Pocket Informant die op hun site aangeven een Android app aan het maken te zijn.

Bellen
En natuurlijk heb je een telefoon ook nog om te bellen. Dat gaat prima, behalve dat het randje bovenaan bij langdurig tegen je oor houden wat vervelend kan aanvoelen. Verder zijn er vele ringtones te kiezen en doet het toestel wat het moet doen bij bijv. opslaan van contacten of gemiste oproepen tonen.

In de Market heb ik me al aardig uitgeleefd en zo heb ik o.a. Advanced Task Killer, IMDB.com, Appie, Buienradar, Battery Snap, Layar, Dropbox, van Dale, Barcode scanner, ConvertPad, TVGids.nl, Keeper, File Manager, en nog een heleboel casual games erop gezet. Het werkt allemaal goed, downloaden en installeren is zo gebeurd en als het niet bevalt is het ook zo weer weg.

Naast al dit moois kun je ook nog foto's maken met de 5MP camera met ingebouwde flash, kun je er radio mee luisteren en past er een Micro SD kaartje tot 32GB in. Qua accessoires heb ik wel meteen wat zaken aangeschaft, zoals een extra accu (hij gaat ongeveer een dag mee bij normaal gebruik, wat al 2x langer is dan mijn vorige telefoon), een hoesje van Golla, een screenprotector en een extra kabel, want natuurlijk zit hier weer een andere aansluiting op dan de gangbare mini usb (deze heeft micro usb), dus de oude kabels waren nutteloos geworden en 1 kabel voor thuis en 1 onderweg vind ik wel noodzakelijk.

Ik ben tot nu toe heel tevreden over de telefoon en heb niet meer omgekeken naar mijn Touch Diamond. Mijn Android ontdekkingstocht gaat nog wel een poosje door, dus in de toekomst kom je hier ongetwijfeld nog meer posts hierover tegen. Mocht er nog iemand tips hebben voor apps die ik zeker niet mag missen, dan hoor ik het graag.
Bookmark and Share
0 Responses to "Mijn nieuwste gadget: de HTC Legend"

Een reactie posten