6.11.10

(2) Comments

Dé Onderwijsdagen en het Edubloggersdiner

Annet Smith

,

Het is weer zover. Net als vorig jaar ga ik mij de komende week weer laten inspireren door dé Onderwijsdagen van Surf en Kennisnet, voorafgegaan door een ongetwijfeld weer heerlijk en gezellig Edubloggersdiner.

Maandagavond ben ik in Utrecht voor de Eduhap bij Mammoni in de vorm van iets "buffetachtigs", aldus de wiki. Dat wordt natuurlijk laat en daarom heb ik besloten ook een nachtje in een hotel door te brengen. Vervolgens starten dinsdag de Onderwijsdagen en intussen heb ik online mijn programma samengesteld. Opvallend vind ik de lange pauzes die overal zijn ingelast (daar hadden best nog meer workshops in gepast) en het hoge gehalte aan gadget-gerelateerde workshops. Veel over het gebruik van bijvoorbeeld augmented reality, 3D printers, mobieltjes, e-readers, kortom, daar kon ik wel een leuke keuze uit maken. Waar ik me ook zeer op verheug is de afsluitende keynote op woensdagmiddag van Prof. Sugata Mitra, die ik voor het eerst in het echt ga zien. Een bijzonder inspirerende en grappige spreker met interessante inzichten over het zelflerend vermogen van kinderen.

Mijn dank gaat uit naar Kennisnet voor het mogelijk maken van mijn deelname, omdat ik lid ben van de Wikiwijs gebruikersadviesgroep en ook wil ik mijn werkgever bedanken die me deze 2 dagen laat gaan. En als je me daar tegen het lijf loopt, lieve lezer, zeg dan even dag!
Bookmark and Share
2 Responses to "Dé Onderwijsdagen en het Edubloggersdiner"
hanneke said :
zaterdag, 06 november, 2010
Veel plezier op de onderwijsdagen. Via twitter laat je ons wel meegenieten hè?
Annet said :
zaterdag, 06 november, 2010
Natuurlijk zal ik proberen te twitteren en later bloggen. Op Twitter is de hashtag #owd10 afgesproken, dus je komt vast nog wel meer tegen dan

Een reactie posten