17.4.11

(0) Comments

IPON 2011

Annet Smith

Afgelopen week was ik woensdag op de IPON, de beurs voor onderwijs en ICT waar veel fabrikanten te vinden zijn met hun hard- en software en waar ook veel workshops te volgen zijn. Ik heb een tijdje rondgelopen op de beursvloer en hier en daar wat staan praten. Mijn interesse ging onder meer uit naar producten rond taal en rekenen, omdat ik me daarmee veel bezighoudt tegenwoordig. Interessant vond ik hierbij Reken APK en ook de methode Gecijferd, en hoewel ik geen rekenknobbel heb, zou ik het hiermee misschien ook nog wel kunnen leren.

Echt nieuwe gadgets heb ik niet gezien. Ik mocht nog even een Android tablet van Acer vasthouden in de Switch stand, maar dat was nog niet voorzien van een tablet variant van Android en we kwamen meteen vast te zitten toen bleek dat er niet 1-2-3 een home-knop te vinden was. :-) Verder de gebruikelijke projectoren, digiborden en rekenmachines (zijn reken apps niet voldoende tegenwoordig?) en een enkele uitschieter zoals de vers-van-de-pers Casio Laser-led beamer XJ-ST (met led lamp, gaat veel langer mee) en het Teach32 systeem voor het basisonderwijs, waarbij je op enkele kastjes meerdere muizen, tablets, toetsenborden kan aansluiten en met meerdere kinderen tegelijk zo op het digibord kan werken. Best interessant om te zien.

Ik mocht als lid van de jury ook nog aan het eind van de dag even lachen voor de foto's toen de IPON awards werden uitgereikt (zie voor alle prijswinnaars het overzicht). Altijd leuk om te zien hoe blij mensen zijn met deze award. Een terechte winnaar van de bijzondere award is Margreet vd Berg, wiens blog ICT en Onderwijs ik iedereen kan aanraden. Ze vroeg speciaal aandacht voor het initiatief Mediamachtig, waarvoor ze nog sponsoren zoekt. Misschien zitten er geldschieters onder mijn lezers, ga dan even kijken op mediamachtig.nl of stuur ze een mail.

De IPON is in 4 jaar tijd een drukbezochte, volwassen beurs geworden, maar nog steeds is de discussie gaande of we in Nederland wel zoveel beurzen op het gebied van ict en onderwijs nodig hebben. Als er dan iets moet verdwijnen, laat het dan niet de IPON zijn zou ik zeggen, maar ik ben natuurlijk wel een beetje bevooroordeeld. ;-)
Bookmark and Share
0 Responses to "IPON 2011"

Een reactie posten