Raarste gadget van de week: de PaperPhone

Annet Smith

, ,

Het was best lastig kiezen deze week, want er was veel raars te vinden in de diverse gadget blogs. Zo was er de Vroominator die ervoor zorgt dat er stoere sportwagen geluiden door je auto schallen. Of wat te denken van een koelkast die alles koelt door middel van een rare groene gel? Ook in het Microsoft huis van de toekomst waren best aardige dingen te zien (zie filmpje hieronder), zoals een horloge dat je gezondheid monitort of digitaal behang. Kijk ook naar een promo filmpje over dit huis waar ik ook wel eens een bezoekje zou willen brengen, ook al is het intussen alweer een paar jaar oud.

Maar uiteindelijk viel de keuze op de eerste buigbare telefoon ter wereld, de PaperPhone:

De PaperPhone maakt gebruik van een flexibel e-ink display waardoor het toestel niet veel dikker is dan enkele millimeters. Je bestuurt het toestel door het scherm te buigen en de PaperPhone kan net als elke andere smartphone bellen, mp3′s afspelen en apps gebruiken. Daarnaast vebruikt het scherm geen stroom zolang het beeld niet ververst hoeft te worden. (Bron: Fresh Gadgets)

Dit zou wel eens het begin kunnen zijn van een ontwikkeling die we in vele spullen terug gaan zien. Een buigbare telefoon en dan? Een buigbare tablet, monitor, tv, krant op e-ink? Dit is een bescheiden begin en het ziet er nog niet erg fraai uit, maar potentie heeft het zeker.

Bookmark and Share
0 Responses to "Raarste gadget van de week: de PaperPhone"

Een reactie posten