17.6.11

(0) Comments

Scoop.it! verslaafd

Annet Smith

Ik heb weer wat ontdekt wat me tot nu toe aardig van de straat houdt. Scoop.it!, waarmee je je eigen "krant"  met zelfgekozen nieuws kunt vullen. Natuurlijk ben ik lang niet de eerste die Scoop.it! al gebruikt, maar ik zal ook zeker de laatste niet zijn. Via een invite van Trendmatcher Willem Karssenberg heb ik eenvoudig een Scoop.it! topic aangemaakt (Gadgets en onderwijs, what else?) en ook nog een Engelstalige variant Gadgets and Education. Je vindt beide op mijn profiel op mijn Scoop.it! site: http://www.scoop.it/u/annetsmith.

Het werkt heel handig: ik heb een onderwerp aangemaakt, daarbij aangegeven welke trefwoorden daarbij horen en vervolgens nog enkele bronnen aangegeven, naast de bronnen die al standaard ingesteld staan, zoals Google blogs, Twitter, YouTube of Digg.  En dan gaat Scoop.it! voor je het web afstruinen om artikelen te vinden die aansluiten bij je onderwerp. Wil je het bewaren, dan klik je op de groene knop en voeg je het toe aan je pagina. Zie je iets dat een andere gebruiker misschien interessant zou kunnen vinden, dan stuur je het als aanbeveling door. Verder kun je andere pagina's volgen, op posts reageren, of ook hele posts zelf aanmaken, inclusief plaatjes. En alsof dat nog niet genoeg is, krijg je bij je pagina ook nog een rss-feed en kun je het geheel fraai embedden, zoals je hieronder kan zien.

Lees ook wat Willem, Karin en André er intussen over geschreven hebben (en klik nog even door naar de eerdere posts bij hen, want ze zijn er al langer over bezig) en start ook met scoopen. Ik heb intussen ontdekt dat ik het ook in de browser op mijn Android telefoon goed kan gebruiken, moet alleen een beetje inzoomen. Dus overal en altijd kan ik het laatste nieuws voor het onderwerp wat mij interesseert doornemen en op mijn pagina's plaatsen. Helaas kan ik nog geen invites uitdelen, daarvoor gebruik ik het nog te kort, maar volgens mij heeft Karin nog wel wat over. :-)Bookmark and Share
0 Responses to "Scoop.it! verslaafd"

Een reactie posten