13.9.11

(0) Comments

Netwijs discussie over iPads in de klas

Annet Smith

, , ,

Misschien wist je het nog niet, maar iedere dinsdagmiddag is er op Twitter een discussie over ict en onderwijs met de hashtag #netwijs. Dit is een initiatief van trainers van Station to Station en als je #netwijs als zoekterm bij Twitter opgeeft kom je altijd aardig wat tweets tegen. Helaas moet ik altijd werken en heb dan weinig Twitter aan staan, omdat ik dan te druk ben met andere dingen. Gelukkig is er een weblog waar alles wat er besproken is nog eens wordt samengevat en van extra links en info wordt voorzien. Een prachtig initiatief!

Ik zag vanavond dat het onderwerp van vandaag de iPad in het onderwijs was, dus dat wekte natuurlijk mijn nieuwsgierigheid. In dit bericht kun je lezen wat men er zoal van vond, wat de voor- en nadelen zijn en ook waar je nog meer kan lezen over dit onderwerp.

Zelf denk ik dat de iPad een aanvulling kan zijn op laptops, maar op dit moment vind ik het geen vervanging daarvoor. Er zijn nog teveel zaken die je er niet op kunt doen, bijvoorbeeld de websites gebruiken van de digitale methodes die op ons ROC worden gebruikt (veel Flash), of onze Sharepoint portal. Ook is een iPad niet geschikt om langdurig op te typen, meer voor korte notities maken. De toevoeging van een extern toetsenbord kan dat probleem natuurlijk wel weer oplossen, maar dan zit je wel voor een klein scherm voorovergebogen te werken. Er is al wel heel veel te vinden op het gebied van apps voor inzet in het onderwijs, maar daarvan is ook een behoorlijk deel nog Engelstalig, wat een belemmering kan zijn voor sommige klassen of de basisschool. En als je er een digibord op wilt aansluiten is daar, voor zover mij bekend, geen eenvoudige oplossing voor. (wie het weet mag het zeggen). In mijn beleving zijn er dus zeker mogelijkheden om de iPad in te zetten, maar helemaal zonder laptop zal het (in ieder geval wat mijn school betreft) nog niet gaan. Maar lees ook vooral wat andere Twitteraars erover hebben gedeeld in de Netwijs discussie vandaag en vergeet dan ook niet het artikel van Henk Heurter (de meerwaarde van de iPad in het onderwijs) hierover aan je favorieten toe te voegen.
Bookmark and Share
0 Responses to "Netwijs discussie over iPads in de klas"

Een reactie posten