11.9.11

(0) Comments

Tijd voor een nieuw schooljaar

Annet Smith

De vakantie is nu echt wel afgelopen, dus gaat ook het bloggen hier weer van start en ook op Scoop.it pak ik de draad weer op. In ieder geval ga ik de Twitter favorieten en de raarste gadget van de week hier handhaven, maar af en toe komen daar ook andere zaken tussendoor, zoals bijvoorbeeld dingen die ik heb opgestoken tijdens conferenties, of andere zaken waar ik wat over kwijt wil.
Het komende schooljaar ga ik me voor mijn ROC bezighouden met het organiseren van de examinering voor Nederlands en rekenen, als projectleider examinering en contactpersoon taal en rekenen voor de school. Dat wordt een behoorlijke klus, niet alleen organisatorisch, maar ook technisch. Gelukkig heb ik collega's die me daarbij helpen.

Verder ben ik nog steeds samen met collega Bernadet bezig met het bouwen aan onze digitale leerlijn (zie een eerdere blogpost hierover). Eind deze maand start een eerste groep docenten, ik ben heel benieuwd naar hun ervaringen en ga ze persoonlijk begeleiden bij hun ontdekkingstocht op het gebied van onderwijs en ict. We hopen delen van de leerlijn ook te kunnen inzetten bij een professionaliseringstraject dat ons ROC in samenwerking met het Centrum voor Nascholing aan het vormgeven is.

Naast dat alles zijn er nog klussen als Nedercom  en Studiemeter beheer, technische en digitaal-didactische ondersteuning voor de taal- en rekendocenten, bouwen in onze Sharepoint portal aan een ladekast met digitaal leermateriaal en nog veel meer. Oh, en ik werk ook nog een beetje voor de bibliotheek Amstelveen, waarvoor ik de afgelopen zomer scholingsmateriaal heb geschreven en af en toe een ict-cursus ga geven op de vrijdag. Allemaal erg leuk werk en de diversiteit zorgt ervoor dat ik me geen moment verveel. :-)

De komende week ga ik deelnemen aan de 1e conferentie van dit schooljaar, die van saMBO-ICT in Breda. Ik ga er op donderdag ook onze digitale leerlijn presenteren, in de hoop weer nieuwe medestanders en mede-auteurs te vinden. Mocht ik je daar nog tegenkomen, dan tot volgende week!

Later in dit schooljaar zijn er nog De Onderwijsdagen en daarvoor heb ik een presentatie over de digitale leerlijn aangemeld. Er kan nu op gestemd worden, dus ik misbruik mijn blog ook nog maar even om een klein oproepje te doen. Stemmen kan hier. Alvast bedankt!
Bookmark and Share
0 Responses to "Tijd voor een nieuw schooljaar"

Een reactie posten