23.10.11

(0) Comments

Raarste gadget van de week: de Lytro camera

Annet Smith

, ,

Een revolutie op fotogebied mag je de Lytro wel noemen denk ik. Met deze camera maak je een foto en stel je pas achteraf scherp. Dat werkt ongeveer zo:
De sensor in de camera legt beelden op een compleet nieuwe manier vast: hij verzamelt de kleur, intensiteit en richting van iedere lichtstraal die de camera binnenkomt, aldus Lytro. Het apparaat zelf is vormgegeven als een soort koker en kent opvallend weinig bedieningsknoppen: een aan/uit-knop, een zoompad voor de 8x optische zoomlens en een ontspanknop. (Bron: nu.nl)

De zogenaamde lichtveldcamera ziet er wel heel anders uit dan de gemiddelde camera, een vierkante langwerpige koker, en die is er dan in 3 kleurtjes (Red Hot, Graphite en Electric Blue), met een verschillend prijskaartje omdat er met de rode iets meer foto's kunnen worden gemaakt (resp. $499 voor de Red Hot en $399 voor de andere twee). Interessant is dat ook als een foto op internet gepubliceerd is mensen ermee kunnen spelen en zelf kunnen bepalen op welk punt moet worden scherpgesteld.

Helaas zijn er nog wel enkele beperkingen. Zo kunnen foto's die je ermee maakt niet echt goed afgedrukt worden, omdat de resolutie nog te laag is en kun je er alleen mee op een Apple werken. Ook is het nog niet duidelijk of en, zo ja, wanneer deze camera in Europa te verkrijgen zal zijn. Maar in de VS wordt hij begin volgend jaar verwacht. Voor alle informatie kun je het persbericht nog even doornemen. (pdf)
Bookmark and Share
0 Responses to "Raarste gadget van de week: de Lytro camera"

Een reactie posten