5.11.11

(0) Comments

Edubloggersdiner en Onderwijsdagen

Annet Smith

Al enkele jaren ga ik aan de vooravond van De Onderwijsdagen (vroeger de Surfdagen) naar het edubloggersdiner. Ook dit jaar ben ik weer van de partij en ik verwacht weer leuke gesprekken te hebben met mensen die, net als ik, begaan zijn met het onderwijs en onderwijsvernieuwing. Opvallend op de deelnemerslijst vond ik de vertegenwoordiging vanuit de uitgevershoek. Ben benieuwd wat deze mensen meebrengen.


Op De Onderwijsdagen ben ik alleen dinsdag aanwezig en 's middags mag ik daar ook een presentatie/hands-on sessie verzorgen rondom de digitale leerlijn waar mijn collega en ik nog steeds volop mee bezig zijn. Intussen zijn er nog meer ROC's aangehaakt en zijn er ook wat docenten gestart met het doornemen van (delen van) de leerlijn. Dinsdag vertellen we meer over de huidige stand van zaken en kun je een kijkje nemen in de leerlijn (die trouwens ook te vinden is via http://maken.wikiwijs.nl/28590). Kom vooral langs om kwart voor drie als je meer wilt weten!
Ik kijk trouwens ook uit naar de keynote van dinsdagmiddag die "volksfilosoof" Bas Haring gaat verzorgen. Ik ken hem van zijn tv programma Haring van enkele jaren geleden en hij maakt filosofie voor de meeste mensen begrijpelijk en interessant. Ik hoop dat hij ook wat specifieke overpeinzingen over het onderwijs zal delen. In  ieder geval ga ik hopelijk een aantal inspirerende dagen tegemoet met bekenden en nieuwe gezichten, dus tot volgende week!
Bookmark and Share
0 Responses to "Edubloggersdiner en Onderwijsdagen"

Een reactie posten