Het is mooi geweest, dit blog gaat sluiten

Annet Smith

Ik heb er lang over lopen nadenken, maar heb een knoop doorgehakt: ik stop met het schrijven op dit blog. Ik kijk met veel plezier terug op wat 6,5 jaar bloggen me allemaal heeft gebracht: een plek om te verzamelen, te reflecteren, soms om te klagen, maar meestal om al het moois op het gebied van ict in het onderwijs een plekje te geven.

Ik heb me nooit een echte blogger gevoeld. Was altijd wel bezig met het bijhouden van het laatste nieuws op mijn vakgebied en grootste hobby, maar voelde niet zoals sommigen de behoefte om dit dan ook met de wereld te delen. In enkele gevallen was dat wel zo en dan kan een blog een goeie uitlaatklep zijn als iets je na aan het hart gaat, zoals de professionalisering van docenten en de vele prachtige toepassingen van soms hele eenvoudige ict middelen in het onderwijs.

In mijn eerste blogpost van 23 augustus 2005 schreef ik dat mijn insteek voor dit blog was om zaken die ik interessant vond te verzamelen, zodat ik er later makkelijk weer naar terug kon grijpen. Dat is het eigenlijk altijd wel gebleven, maar hoewel een blog in 2005 voor mij een geschikte tool hiervoor was, merk ik de laatste tijd dat ik voldoende heb aan Twitter en Scoop.it. Op deze beide plekken verzamel ik wat ik interessant vind, ga ik soms de discussie aan en kan ik alles weer terugvinden en verder delen, zonder dat ik er nog een verhaal omheen moet schrijven. Want ik ben altijd een luie blogger geweest en liet veel onderwerpen dankbaar aan collega's over die daar veel meer tijd in willen steken en ook veel actiever met hun blog bezig zijn dan ik.

Mijn blog heeft me zeker veel gebracht waar ik heel dankbaar voor ben. Ik heb nieuwe mensen ontmoet die me verder hebben geholpen, me aan het denken hebben gezet en me hebben geïnspireerd. Ik mocht af en toe ergens in het land een keer langskomen om een verhaal te houden over bijvoorbeeld gaming of social software. Ook heb ik voor verschillende publicaties artikelen mogen schrijven, iets wat ik altijd een hele eer vind. Dat alles had ik niet gehad als ik niet was gaan bloggen denk ik, dus dat zal ik altijd blijven koesteren. Gelukkig is mijn netwerk ook op Twitter heel actief en kom ik nog steeds de oude bekenden en ook weer nieuwe mensen tegen die ik interessant vind.

Ik wil al mijn lezers bedanken voor hun interesse, voor hun reacties, voor hun mening, voor de moeite die ze hebben genomen om mijn bijna 800 schrijfsels door te nemen. Je kunt me vanaf nu op Twitter vinden en alle zaken die ik daar interessant vind blijf ik bij mijn favorieten zetten, dus klik daar gewoon een keer op. En op Scoop.it zal ik artikelen over gadgets en onderwijs blijven delen, op zowel een Nederlandstalige als ook Engelstalige pagina. Het ga jullie allemaal goed en hopelijk komen we elkaar gauw weer eens in het land tegen.

Bookmark and Share
11 Responses to "Het is mooi geweest, dit blog gaat sluiten"
zondag, 15 januari, 2012
Dag Annet,
Jammer, jammer, dat je ermee gaat stoppen. Je zal het - denk ik - nog veel horen de komende tijd. Maar ik blijf je volgen op Twitter en op Scoop.it. Wellicht komen we elkaar nog wel eens ergens tegen.
zondag, 15 januari, 2012
Wat doe je nu?? Dit vind ik waarachtig erg spijtig!! Je was voor mij hiermee een basis-inspiratie bron
Annet said :
zondag, 15 januari, 2012
@André Wij komen elkaar vast wel weer eens tegen hoor. En ik zal zeker jouw blog trouw blijven volgen.

@Louis Het is niet zomaar iets wat uit de lucht is komen vallen. Ik heb al maanden het gevoel dat mijn blog (voor mij) niet meer dat oplevert wat ik ervan verwacht en kreeg steeds meer tegenzin om er iedere week weer iets te plaatsen. Dat is voor mij een teken dat je verkeerd bezig bent. Inderdaad is het heel spijtig, maar mijn besluit staat vast. Ik hoop nu via Twitter en Scoop.it een inspiratie bron voor je te zijn.
Hans said :
zondag, 15 januari, 2012
Jammer, annet maar snap het wel. Heb vaak met intresse blog gelezen. Ziens laat elders al of niet digitaal
Florina said :
zondag, 15 januari, 2012
Dank je wel Annet, voor al je inspirerende stukjes. Ik heb veel van je geleerd en blijf je tomeloze energie die je in je werk/hobby stopt, bewonderen en waarderen.
Maar laten we niet te dramatisch doen: je blijft immers bezig met allerlei activiteiten op het gebied van ict-gebruik in het onderwijs. Je blijft twitteren, wikiwijzen, conferenties bezoeken etc. etc. Kortom: je blijft 'behouden' voor het onderwijs. Keep on your good work!

Groet, Florina.
maandag, 16 januari, 2012
Wauw Annet!
Ik heb veel respect voor je besluit, want daar heb je het vast wel even moeilijk mee gehad lijkt me.
Maar ik kan me het helemaal voorstellen en sluit zelfs niet uit dat ik zelf ook een keer die knoop doorhak.
Vijf jaar geleden was bloggen toch echt iets anders dan nu. Het kon soms zeker meer voldoening geven vind ik zelf. Lezers raken verwend, maar nemen nauwelijks de moeite om te reageren, terwijl juist dat bloggen leuker maakt.
Wij hebben nog steeds onze idealen van prosumende mensen, maar in de praktijk hebben we domweg met veel lurkers te maken die heel makkelijk van het een naar het ander hoppen.
Ik ga je dus op geen enkele manier bewegen om op je besluit terug te komen en ben stiekum jaloers op de extra tijd die je nu aan andere dingen kunt gaan besteden.
Ik laat je gaan als blogger.... onder één voorwaarde:
Wil je op Papendal nog wel een keer bijdragen als gastblogger aan het weblog van Dé Conferentie?
Daar zeg je je vast geen nee tegen! :-)

Bedankt voor al je leuke berichten over gadgets en andere dingen!
Pierre said :
dinsdag, 17 januari, 2012
Ik respecteer uiteraard je beslissing, maar ben het er niet mee eens. Het is immers maar de vraag of Scoop.it een blijvertje is. Niet alleen bestaat natuurlijk altijd de kans dat ze opgekocht worden door Google en geïntegreerd in Google+ (of gesloten) of gewoon op een andere manier er mee stoppen. Maar daarnaast is het de vraag of je over een tijdje niet toch behoefte gaat krijgen aan zo af en toe een bericht waarin je meer kwijt kunt dan een verwijzing naar een site.
En je hoeft het een niet te laten om het andere te doen. Je kunt je Scoop.it account linken aan je WordPress blog en dan komen al je Scoop.it berichten (die waarvan jij dat wilt) automatisch hier terecht. Dan heb je in ieder geval een archief in eigen beheer van al je Scoop.it berichten. Op jouw eigen plek, jouw online thuisbasis.

Maar goed, zoals gezegd, ik respecteer je besluit. Als het voor jou niet meer werkt, dan is het verstandig om er gewoon een streep onder te zetten. Dan kan ik je alleen bedanken voor alle berichten en verhalen de afgelopen jaren. :-)
Annet said :
dinsdag, 17 januari, 2012
@Willem bedankt voor je reactie en je voorwaarde zal ik accepteren. Ik schrijf weer mee op het CvI blog in maart. Altijd leuk om te doen! En ik wil nog wel zeggen dat jij en Pierre mijn oorspronkelijke voorbeelden waren om überhaupt te gaan bloggen. Dank daarvoor!

@Pierre je hebt gelijk als je zegt dat Scoop.it ook weer zou kunnen verdwijnen. Ik zit er ook over na te denken om zaken op mijn eigen domein, annetsmith.nl een plek te geven op 1 of andere manier, maar wil niet meer vastzitten aan een blog en "moeten" schrijven, want zo voelde het de laatste tijd voor mij. Ik heb die keuze om te schrijven bij Scoop.it overigens wel, want daar kun je ook eigen posts toevoegen als je dat zo uitkomt. Misschien dat ik inderdaad eens wat met Wordpress ga stoeien op mijn domein, want een eigen archief is altijd beter dan iets bij een ander. Dank voor het feit dat je me (voor de zoveelste keer) weer aan het denken hebt gezet!
FredZ said :
dinsdag, 17 januari, 2012
Hey Annet,

Jammer dat dit het eind betekent van Gadgets en Onderwijs zo als we het nu kennen. Eh... dat zeg ik omdat ik een gokje ga wagen:
Over afzienbare tijd zien we hier vast wel weer activiteit.

Dank voor al je gedeelde kennis enne... Ik blijf je volgen op Twitter!


N.B. Ik neem aan dat je blog hier gewoon blijft staan.
Annet said :
dinsdag, 17 januari, 2012
Ha Fred! Ja, mijn blog blijft hier wel staan, het is toch een stuk van mijn leven en dat doe je niet zomaar even weg. :-)
Ik verwacht niet dat ik hier nog weer iets ga schrijven, maar misschien ga ik af en toe wel een eigen bijdrage aan mijn Scoop.it pagina's toevoegen. Hoe ik dat dan ga archiveren is nog een uitzoekwerkje, maar daar ga ik misschien dan deze site ook wel voor inzetten. We zien wel! Tot tweets!
wrubens said :
dinsdag, 17 januari, 2012
Ik vind het ook jammer dat je stopt. Ik houd me niet zo bezig met gadgets en onderwijs. Daarom vond ik het juist handig dat jij dat wel deed.

Een reactie posten